Onderwerpen

Hier vind je informatie over uiteenlopende gynaecologische onderwerpen. Aan de linkerzijde kun je een filter aanvinken om binnen een specifiek thema te zoeken.
Op de pagina Onderwerpen per thema worden alle onderwerpen per thema in alfabetische volgorde weergegeven. Op deze manier zie je in een oogopslag over welke onderwerpen er informatie op deze website is terug te vinden en kun je eenvoudig een overzichtje daarvan uitprinten.
Nog niet alle onderwerpen zijn op deze website opgenomen. Regelmatig zullen nieuwe thema’s en onderwerpen worden toegevoegd.

Behoud vruchtbaarheid bij kanker bij meisjes

Als bij jou kanker is vastgesteld, kun je daarvoor worden behandeld. Die behandeling kan invloed hebben op de vruchtbaarheid. Het Prinses Máxima Centrum geeft op haar website heel duidelijk uitleg over het Behoud van vruchtbaarheid bij meisjes.

Lees verder

Chlamydia antistoffen

Tijdens een verkennend vruchtbaarheidsonderzoek wordt er met een bloedtest gekeken of er afweerstoffen zijn tegen chlamydia. Als deze antistoffen gevonden worden, dan heb je waarschijnlijk vroeger een infectie met chlamydia gehad. Chlamydia is een seksueel overdraagbare aandoening (SOA) die de eileiders kan beschadigen en verklevingen in de buik kan veroorzaken.

Lees verder

Eileiderproblemen

Je hebt een probleem aan één of beide eileiders. Dit heeft een negatief effect op je zwangerschapskans. Als een van de twee eileiders goed is kun je mogelijk spontaan zwanger worden. Zijn beide eileiders aangedaan, dan zijn je kansen veel kleiner. Gelukkig zijn er goede behandelingen om dan alsnog zwanger te kunnen worden.

Lees verder

Ik wil mijn zaad laten onderzoeken

Als je partner niet zwanger wordt in 1 jaar, kunnen jullie laten onderzoeken hoe dat komt. Je kunt je zaad laten onderzoeken.   De huisarts kan daarna schatten hoe groot de kans is dat je partner zwanger wordt in het komende…

Lees verder

Ik wil zwanger worden

Je hebt de meeste kans om zwanger te worden als je een paar keer vrijt in de 6 dagen voor je eisprong. De eisprong is 2 weken voordat je ongesteld wordt. De meeste vrouwen die dit doen zijn dan in…

Lees verder

Leefstijl en zwanger worden

Als je zwanger wilt worden is het goed om zo gezond mogelijk te leven. De kans op een zwangerschap wordt hierdoor groter. Een gezonde leefstijl is van invloed op de kwaliteit van de eicellen en zaadcellen van jou en je partner.

Lees verder

Nog niet zwanger geworden

Als je na 1 jaar regelmatig vrijen niet zwanger bent, kun je uitzoeken hoe dat kan komen. Als man kun je je zaad laten onderzoeken. Als vrouw kan je testen of je een soa hebt gehad. Daardoor kunnen je eileiders dicht…

Lees verder

Vruchtbaarheidsonderzoek

Als je na een jaar regelmatig onbeschermd vrijen niet zwanger bent, kun je een vruchtbaarheidsonderzoek laten doen. Soms duurt het gewoon wat langer, soms is er een oorzaak. Deze oorzaak kan liggen bij de man of bij de vrouw. Er zal daarom bij beiden onderzoek worden ingezet.

Lees verder