Coronavirus en zwanger

Wat betekent het Coronavirus voor mijn zwangerschap en bevalling?

Veel gestelde vragen van zwangere vrouwen over het Coronavirus.
Op de website van Pharos staat een duidelijke uitleg over  Zwanger of bevallen en het Coronavirus.

Vaccinatie tegen Corona
Ben je zwanger of wil je zwanger worden en wil je weten of je je kunt laten vaccineren tegen Corona (COVID-19)?
Lees dan onderstaande adviezen van de werkgroep ‘COVID-19 en Zwangerschap’.

De werkgroep adviseert alle zwangere vrouwen op ieder moment in de zwangerschap routinematig te vaccineren op het moment dat ze volgens de landelijke vaccinatiestrategie daarvoor in aanmerking komen, bij voorkeur met één van de mRNA-vaccins (BioNTech/Pfizer of Moderna).

De werkgroep is verder van mening dat vaccinatie kan plaatsvinden bij vrouwen die borstvoeding geven. En ziet zij vooralsnog geen bezwaar tegen vaccinatie van mannen of vrouwen in de preconceptionele periode bij een kinderwens of vruchtbaarheidsbehandeling. Toekomstige studies moeten de veiligheid definitief bevestigen.

Meer informatie over de onderliggende ernstige ziekten e.d. vind je in het Standpunt Vaccinatie tegen COVID-19 rondom zwangerschap en kraambed 19 juli 2021.
Tevens is er een Informatiekaart wel of geen prik tegen corona tijdens de zwangerschap oktober 2021 ontwikkeld en wordt in de folders Ik wil zwanger worden, mag ik een prik tegen Corona? en Ik ben zwanger, mag ik een prik tegen corona? meer uitleg gegeven.
In het filmpje Moet je je laten vaccineren als je zwanger bent of een kinderwens hebt? – YouTube vertelt GGD-arts Putri Hintaran meer over vaccineren als je zwanger bent of een kinderwens hebt.
En ook op de website van de Rijksoverheid vind je meer informatie over Zwangerschap en coronavaccinatie – Vaccinatie tegen het coronavirus.

Of je nu wel of niet bent gevaccineerd, maakt niet uit voor de reguliere voorzorgsmaatregelen. Houd je aan die voorzorgsmaatregelen, zoals handen wassen, afstand houden en het dragen van een mondneusmasker.

Meer onderwerpen