Over DeGynaecoloog

DeGynaecoloog is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG). Met deze website geven we betrouwbare informatie en willen we ondersteuning bieden bij het nemen van beslissingen als het gaat om je gezondheid. Alle informatie die je hier vindt, is ontwikkeld door zorgverleners in samenwerking met patiënten of patiëntverenigingen.

Waarom deze website?

Op het internet is heel veel informatie te vinden. Niet alle informatie die op het internet te lezen is, is ook altijd juist. De NVOG vindt het belangrijk dat betrouwbare informatie makkelijk te vinden is voor vrouwen. Deze website geeft een overzicht van alle patiënteninformatie die door de NVOG is ontwikkeld, maar verwijst ook naar websites die andere betrouwbare en waardevolle informatie geven.

Hoe betrouwbaar is de informatie?

Gynaecologen werken met wetenschappelijke richtlijnen. De teksten op DeGynaecoloog zijn (waar mogelijk) op deze richtlijnen gebaseerd. Voor een uitgebreid overzicht zie de NVOG-website: https://www.nvog.nl/kwaliteitsdocumenten/richtlijnen/.
De informatie is gebaseerd op reguliere geneeskundige wetenschap. DeGynaeocoloog is onafhankelijk van commerciële bedrijven, zoals bijvoorbeeld de farmaceutische industrie. We maken nooit reclame voor geneesmiddelen of andere producten.

Met wie werken we samen?

Om deze website tot stand te laten komen, werken we nauw samen met verschillende partijen, zoals Thuisarts.nl, deVerloskundige.nl, de NVK, de Federatie Medisch Specialisten (FMS), de verschillende patiëntenverenigingen en de Patiëntenfederatie Nederland.