Afscheid nemen van je baby

De dood van je baby is, ongeacht de duur van de zwangerschap, een enorme schok. Het is een van de meest ingrijpende verliezen waarmee een mens te maken kan krijgen. Je hebt gefantaseerd en gedroomd over de toekomst. Die verwachtingen zijn plotseling en ruw verstoord. De informatie in de brochure Afscheid nemen van je baby van Stille Levens – Kenniscentrum Babysterfte bestrijkt de periode van het moment dat je het slechte nieuws krijgt tot de eerste paar dagen die daarop volgen en neemt je aan de hand bij een aantal beslissingen die je moet nemen.

Onderzoek na het overlijden van je baby

Als je baby overlijdt, is dat zeer ingrijpend en emotioneel. Je bent enorm verdrietig en tegelijkertijd kan het allemaal heel onwerkelijk voelen. Ook zitten veel ouders met allerlei vragen, zoals: waarom is onze baby overleden? Had dit voorkomen kunnen worden? Zijn er fouten gemaakt? En: hoe groot is de kans op herhaling? Een onderzoek naar de doodsoorzaak kan helpen om deze vragen te beantwoorden. Dit onderzoek heet een obductie. In de brochure Onderzoek na het overlijden van je baby lees je wat obductie precies inhoudt, wat je ervan kunt verwachten, welke keuzes je als ouders kunt maken en waarom zo’n onderzoek belangrijk kan zijn.

De uitvaart van je baby

Na het overlijden van je baby moet je als kersverse ouder de uitvaart van je baby regelen. Misschien heb je nog niet eerder een uitvaart meegemaakt. Of is het de eerste uitvaart waarover je moet nadenken en keuzes moet maken. De informatie uit de brochure De uitvaart van je baby helpt je bij het maken van keuzes rondom de uitvaart van je baby. Keuzes die voor jou goed voelen.

Hier vind je nog meer nuttige brochures.

 

Meer onderwerpen